Home Non-categorized Krypnal terapi i gamle dage

Krypnal terapi i gamle dage

262

Herluf Ben har fået optaget en artikel i Shrink uden at have en relevant færdiggjort uddannelse, uden at være almindeligt kendt og, vigtigst, uden at virke særlig begavet.

Herluf Ben, hvad er det dummeste du nogensinde har hørt?

»Uden tvivl dette.«

Og hvad, om jeg må være så fri, er dette?

»Dette at vi danner os et realistisk overblik over hinanden på 30 sekunder. Derfor hedder min bog Udseendevej. Vi lever i en tid hvor du skal ligne og opføre dig som den befolkningsgruppe du tilhører. Det modsætter jeg mig ved at gå i stangtøj og bevæge mig forsigtigt og iagttagende når jeg kommer ind i et rum hvor der er andre mennesker. Min bog handler derfor om gamle dage.«

Hvornår var gamle dage egentlig?

»Fra 1789 til 1875.«

Fra den franske revolution til H. C. Andersens dødsår og før det moderne gennembrud?

»Jeps.«

Herluf Ben, hvordan tog man sig af hinanden i gamle dage?

»I gamle dage tog man sig blandt andet af hinanden ved at se på humører og psykiatriske diagnoser. I dag ser man på personer og psykiatriske diagnoser. Derfor forvekslede man ikke personer og psykiatriske diagnoser som man gør i dag hvor vi rask væk og i flæng kalder hinanden ‘en lidt irriterende person’. Med andre ord fandtes der ikke irriterende personer i gamle dage. Man så ikke personer som samlede om et udseende eller en særlig genkendelig eller trendy væremåde. Kort sagt: Man interesserede sig for hinanden.«

Det larmer lidt.

»Ja. Jeg har noget med maven.«

Nej.

»Jo.«

Det knirker.