Home Non-categorized Journalist til chefredaktør: »Men denne forfatter er en usammenhængende taberpersonlighed«

Journalist til chefredaktør: »Men denne forfatter er en usammenhængende taberpersonlighed«

424

Dag 1: Før interviewet

En journalist havde torsdag store problemer med at skulle interviewe Gef Sanhedrin, en komplet overset og ignoreret forfatter.

»Asså i den tid vi lever er det meget vigtigt for mig at en forfatter udstråler at han eller hun har et subjekt som vedkommende vedkender sig og ikke bare er en proces ligesom alle vi andre.«

Hvorfor dog det?

»Jeg ved det ikke.«

Glimrende. Men hvad er Gef for et menneske? Jeg kan oplyse dig om at han gør præcis det. I øvrigt er han yderst professionel omkring hvad han vil med sit forfatterskab og han holder meget af mennesker, han ved hvor han gerne ser verden bevæger sig hen, er analytisk begavet, varm, lyttende og givende. Så spørgsmålet er hvorfor du har så svært ved at interviewe ham. Er du misundelig på ham? Forvirrer han dig? Du kan hjælpe ham til at blive etableret og du kan hjælpe hans læsere til at opdage ham.

»Jeg vil hellere lave et kritisk interview med ham.«

Hold op med at tænke sådan. Det skal han nok klare. Vær rummelig og lad ham styre interviewet. Et interview tilhører altid den der interviewes. Det har folk glemt. Det har du glemt. Du burde vide bedre som professionel journalist.

»Han tror han er unik.«

Han er ligeså unik som dig og mig. Fordelen er bare at han kan trække nogle ting op af tasken, vise det, med ord, unikheden, som vi andre glemmer at tænke på i vores stressede dagligdag, så hold op med at køre dig selv af og tage al pladsen.

»Men jeg er skeptisk overfor unikheden.«

Ikke når du møder ham.

»Hans seneste bog handlede om fornærmelser blandt rare gartnere. Hvad er en rar gartner?«

Det er en gartner som smiler til folk og giver plads. Det står på side et i bogen.

»Men det giver ingen som helst mening. Hvorfor diskuterer vi det her?«

Fordi du skal interviewe ham.

»Men der står på side et i journalisthåndbogen at folk der kan gøre rede for deres subjekts stilling i verden uden at kende til verden, vores moderne verden, uden at ville kende den, uden at orke at kende den, eller hvad ved jeg, er alt for krøllede til noget i det hele taget.«

Jeg har en følelse af at mødet med ham kan blive en slags vendepunkt i din karriere. En virkelig mulighed.

Dag 2: Efter interviewet

Hvad skete der? Gik interviewet godt?

»Der er folk som ham i verden. At vide det er en virkelig trøst. Jeg håber mit interview kan få læseren til at erkende hvad jeg har erkendt. Det er hans attitude, hans sprog.«


(Artiklerne på The Other Newspaper er fiktive. Formålet med The Other Newspaper er at give offentligheden en ny, urovækkende og humoristisk spejling af den måde vi konsumerer nyheder på traditionelle medier og opslag på de sociale som får modtageren til at sætte spørgmålstegn ved om verden har brug for forandring og om man kan leve på nettet.)