Home Non-categorized DAA Video: Smaske Nej analyserer og spiser krabbe

DAA Video: Smaske Nej analyserer og spiser krabbe

559

” ‘Din mening er lige så vigtig som min’ kan man ikke, med mindre det drejer sig om enkle smagspræferencer, hvor man vælger host host host host mellem hindbær og jordbær, bare sådan kaste ud, synes jeg. Som regel er det der skal tages stilling til alt for komplekst. Så hellere sige ‘Jaja, klart’, som simpelthen betyder ‘Nej!’”

Smaske Nej smiler. Til alles overraskelse blændes lyset ned i tv-studiet et øjeblik. Smaske Nej sænker armene og sidder musestille. Så flyver han op og sætter sig på min skulder. Jeg giver ham en krabbe som han ivrigt gnasker i sig og vifter ham væk, hvorefter han atter tager plads overfor mig ved bordet. Lyset blændes op igen.

Betyder ‘Jaja, klart’ det samme som ‘Nej’?!

”Ja. Og ‘Ok’ betyder ‘Din idiot!’ ”

Jeg troede ikke disse småsætninger udgjorde andet end relativt neutrale opfordringer til at tale videre i vished om at udsigeren støtter op om og lytter.

”Ok.”

Hov. Hihihihihihihi.

”Hahahahahahahahaha. Ha.”

Er det bevidst hykleri at vi fejlagtigt tror at små, på overfladen venlige, indskudte ord midt i den andens talestrøm betyder noget andet end det man skulle tro?

”Det er naivitet.”

Hvad beror denne naivitet på?

”Aner det ikke.”

Hvordan siger man ‘Det ville jeg sige på en mere velformuleret måde og desuden har jeg ikke tid til at høre på dit vrøvl’

”Man kniber selvfølgelig øjnene sammen…”

… og piller næse?

”Netop.”

Galschødt Peni, tak fordi du kom!


(Artiklerne på The Other Newspaper er fiktive. Formålet med The Other Newspaper er at give offentligheden en ny, urovækkende og humoristisk spejling af den måde vi konsumerer nyheder på traditionelle medier og opslag på de sociale som får modtageren til at sætte spørgmålstegn ved om verden har brug for forandring og om man kan leve på nettet.)