Home Non-categorized Nu har jeg ikke længere kun titel af selvbestaltet digter men tillige...

Nu har jeg ikke længere kun titel af selvbestaltet digter men tillige af Lego familiens selvbestaltede hofnar

288

Kære Keld. I et liberalt demokrati påhviler der ekstra rige mennesker et særligt ansvar. Det lyder måske ikke så hofnaragtigt men jeg skal prøve at være lidt morsommere. Men nej, jeg er i trist humør i dag og vil lige fortælle dig om mine to mærkesager som er psykiatri og børn der ikke har det godt. Ak. Mit kære parti Enhedslisten har en masse fejl. Misundelse, rigmandsfigurer der stivner, selvhøjtidelighed. En masse fejl.

Nå. Hvem er bedre til at være hofnar end en 43årig psykoseoverlever, far, husbond, filosofi-dropout, forhenværende overklassedreng, nu selvbestaltet digter med et grundlæggende positivt syn på tingene? Belæst over al måde, men ikke noget jeg lige kan citere. Tja.

Shakespeare, renæssancemennesket der gav os plads til hver især at være verdens centrum, på godt såvel som på ondt, hans samtidige Luther gjorde vel noget af det samme, har to narre jeg umiddelbart kan komme i tanker om. Der var Hamlets afdøde nar, Yorick, der var en slags kærlig barnepige og så var der Feste fra Helligtrekongersaften, ham som siger: ”Hej hopsa i regn og i…” Kan du huske hvad han sagde?

Nå, jeg skal lige noget. Jeg får næppe mere tid i aften. God aften.

*

Jeg har netop haft den fornøjelse at læse hvad jeg netop skrev. Jeg ville hellere have haft fornøjelsen af at genlæse det kapitel af Jean-Christophe jeg læste tidligere på dagen, men det er ikke det samme.

At falde ind i en nars rolle falder mig svært. En nar har vist til alle tider mere været en figur der kan bruges i teaterstykker og film. Alligevel skriver nobelpristageren Kenzaburo Oe et eller andet om en trickster figur, men jeg kan ikke huske hvad. Husk mig endelig på at jeg skal have købt den bog til min datter.

Kære Keld. Det var ikke dig der opfandt legoklodsen, vel? Det var din far eller farfar eller hvordan det var. Formuen er blevet forvaltet godt, dog med den lille hage at I er begyndt at producere film der viser børn hvordan legofigurer opfører sig. Det er tåbeligt.

Nå, jeg skal lige noget. Hav det godt. Fortsat god aften, som de siger nede i Rema 1000. 🙂

*

Dette hører ikke til de uerkendt tåbelige breve du og din fond sikkert modtager på daglig basis. Du må tænke på at jeg i en eller anden forstand har hele folket bag mig i disse linjer. Der er i hvert fald mange familier i Danmark der er forarmede nutildags af de to grunde jeg nævnte. Du er i medierne for real nu. Du er i Den Anden Avis. Det er da et godt sted at starte.

Nå, jeg skal have en kop kaffe og slappe lidt af med min hustru. God aften.


(Artiklerne på The Other Newspaper er fiktive. Formålet med The Other Newspaper er at give offentligheden en ny, urovækkende og humoristisk spejling af den måde vi konsumerer nyheder på traditionelle medier og opslag på de sociale som får modtageren til at sætte spørgmålstegn ved om verden har brug for forandring og om man kan leve på nettet.)