Home Non-categorized Den Sorte Præsidents Åndelighed

Den Sorte Præsidents Åndelighed

140

Dit indtryk af Obama?

“På en eller anden måde tror jeg ikke Obama var fanget i en endeløs religionsholdningsuoverensstemmelsessituation i familien og det gjorde ham stærk og hans adgang til lyse tanker relativt ubsværet.”

Kroko Enertsens ord der for mange, måske især for danskere, kunne formodes, i hvert fald for mig, at stritte betændt og problematisk eller naivt eller respektløst fordømmende eller blot irriterende vækker en sælsom og fyldig genklang i mit indre som ikke svækkes af at hans tøj pludselig falder af. Han må være iført lynomklædningstøj kendt fra cirkusverdenen.

“Måske var hans lille familie religiøs på en relativt uproblematisk måde, sådan at det i hvert fald ikke var de religiøse spørgsmål der dominerede i de selvfølgelige familieuoverenstemmelser.”

Jeg får lyst til at spørge om et eller andet men jeg gribes af en vældig og besværet angst.

Jeg får lyst til at spørge om et eller andet men jeg gribes af en vældig og besværet angst.

“Det kan jeg godt forstå.”

Tak. Kan du ikke lige tale videre. Jeg synes du taler godt, men jeg kan mærke at jeg skal have en halv beroligende og ligge i min seng indtil den virker.

“Ateisternes ritualer må formodes at være stille og afdæmpede men i den daglige opførsel griber de ofte til spot. Når forældre gør det kan det virke voldsomt på særligt sensitive halvvoksne og voksne børn. Jeg bliver nødt til at indføre den skelnen her, mellem spottefugle og ateister. Men “spot” og “spottefugl” er bare ikke ord der bruges så meget længere i daglig tale.”

(Pause.)

At tro på at vi hver især finder en vej. Ikke at tro på mennesker, men at elske mennesker. At tro på at hver dag har rigeligt udfordringer. Ikke mere langsigtet end det. Troen er en stor lille gave. Yes we can.

“Obama kunne godt have tænkt sådan som du siger. Han kunne have sagt det lige netop sådan.”