Home Non-categorized Den kierkegaardske kollega

Den kierkegaardske kollega

144

Fæver Peo Rüttshofft er kierkegaardsk medarbejder i det verdensomspændende sejlfirma Herfra & Søn. Jeg glæder mig til at møde manden. Måske går han rundt med et kornstrå ligesom Johannes fra Carl Th. Dreyers Ordet. Så må man være lidt forsigtig. Måske er han ligesom ham nevø Lund der protesterede da man gav Søren en kirkelig begravelse på Assistens. Så må man vel være direkte stille. Måske er han ligesom forfatteren Ernesto Dalgas eller maleren Johannes Holbek. Det er ikke til at vide. Eller den lidenskabelige, spændende Johannes Sløk? Jeg har fået Rüttshoffts bog tilsendt af selvsamme og han kunne godt tyde på at minde lidt om Sløk. Bogen hedder “Kødet vælter – En Sørensen-Apologi” og handler om en majspiller på en knappefabrik. Bogen være sig hermed anbefalet. Da jeg ankommer sidder han, Rüttshofft, på bordet i en ret bekvem stilling. De øvrige på kontoret er to mænd der i virkeligheden er kvinder og en kvinde der i virkeligheden er en mand. Sådan er det hele vejen rundt. Den blå keramikvase der står på den lave Tvillum reol er i virkeligheden et tandglas. Gardinerne er i virkeligheden tremmer og chefen der dingler ind med nogle morsomme bemærkninger og forlader os igen er i virkeligheden også noget andet end han er. Hvad står mig ikke klart. Det står derimod fuldkommen klart at dette kontor har brug for noget egentlighed. Rüttshofft passer ind. Man kan godt bruge egentlighed i en arbejdssituation. Det er vel en af grundene til at Kierkegaard er blevet så populær.

Du ligner Fyrst Mysjkin.

“Haha.”

Hihi.

Vi vælter en stol.

“Som det også sker i direktør Loppes digt ‘Bægeret Fyldes’. “