Home Non-categorized Ny bog: Kærester

Ny bog: Kærester

131

Livet ligger åbent for Niels Christian Beethoven og Vibeke Morten. Niels Christian gør ting for Vibeke. Vibeke gør ting for Niels Christian. Roser, breve, planer og ord er ikke ualmindelige i den slags situationer. Det må jeg sige. Deres ret avancerede holdninger som mestendels grunder sig på kærlighedens solide klippegrund, men også udgår fra en behagelig understrøm af uforglemmelige kageoplevelser, er helt specielle og meget hemmelige. “End ikke overlagt mord putter nogen i nogen som helst kasse, mindst af alt morder.” Måske er de voldsomt vrede. De ved det i hvert fald ikke selv. De er modne.

Første gang vi møder Niels Christian står han i en velindrettet boglig præsentationsskranke som man kun finder i rigtig gode bøger. Han har købt alt for mange ferskner. De fleste læsere vrænger på næsen. Hiin enkelterne går lige forbi. De har allerede læst bogen. Så det er ikke mange han møder ved denne lejlighed. Men Vibeke kommer lige hen og spørger om hun må snuppe en fersken. Og så går de ind i handlingen.