Home Non-categorized Vulk Dæ og Tøf Goder

Vulk Dæ og Tøf Goder

257

Der er bred enighed om at Vulk Dæ og Tøf Goder var danmarkshistoriens vittigste kuske. Og så levede de i den mørke middelalder. Vi kender dem primært gennem fire vitser som de efterlod sig. Den bedste og mest kendte er Tøf Goders vits om hunden der pisser på et grantræ:

En hund pisser på et grantræ da der kommer en mand forbi. Manden spørger: “Kender du vejen til Hulkes Gård?” Hunden svarer: “Måske.” Manden kaster en reje hen til hunden. Hunden tisser af og spiser rejen. Manden kaster en klipfisk hen til hunden som den også spiser. Hunden kaster et søkort hen til manden som udbryder: “Et søkort!? Hvad i alverden!?” I det samme bliver han ramt af en bølge.

Men også Vulk Dæ huskes for sin hønsehistorie:

To høns går mod nord da det begynder at regne. Derpå går de mod syd og kommer hjem til hønsehuset. En mand med ild i kommer styrtende og mumler nede i vamsen for ikke at forstyrre de skuffede høns: “Jeg er sandelig glad for at det regner i dag.” Da hønsene vil vide hvorfor breder han et tæppe ud på jorden som han har opbevaret i munden. Motivet på tæppet er fire lutefisk og borgmesteren.


(Artiklerne på The Other Newspaper er fiktive. Formålet med The Other Newspaper er at give offentligheden en ny, urovækkende og humoristisk spejling af den måde vi konsumerer nyheder på traditionelle medier og opslag på de sociale som får modtageren til at sætte spørgmålstegn ved om verden har brug for forandring og om man kan leve på nettet.)Pris per artikel-læsning: 1 krone. Den første er gratis. Pris per måned: 10 kroner. Indeværende måned er: September. Der er 13 dage tilbage af måneden som har 30 dage. Det koster derfor 10 * 13/30 = 4,33 kroner at læse med i resten af denne måned. Tak, fordi du selv holder styr på det.