Home Non-categorized 45 år

45 år

324

Hvilende i sengen efter en god travetur i bøgeskoven vender billedet af den psykisk forpinte mand på Molslinjen trøstende tilbage til mig i dag på min fødselsdag. Han lå mellem sæderne og hans hustru trøstede ham med sit fysiske nærvær. Jeg behøvede ikke gøre noget, hvilket gør mig glad den dag i dag. Jeg tror tilmed jeg fik åbnet mit kropssprog så jeg fik sendt det vigtige signal til damen: Jeg kender det.
Da jeg gik i skoven i dag tænkte jeg på fænomener som er trosnedsættende. Som nedsætter folks appetit på at møde Kristus i livet og i døden. Titlen “Things to do in Denver when you’re dead”. Den udbredte, stivnede forestilling om hvordan danskere i gamle dage udelukkende gik i kirke af ydre tvang og uvidenhed.
Jeg ved ikke med dig kære læser, men min læser, du, er manden mellem sæderne. Ved at gå til. I en eller anden negativ følelsesmæssig blandingstilstand hvor proportionerne både er fordampede og ikke er det.

Thomas Tranströmer: Allegro

Jeg spiller Haydn efter en sort dag / og mærker en enkel varme i hænderne. // Tangenterne vil. Milde hamre slår. / Klangen er grøn, livlig og stille. // Klangen siger at friheden findes / og at nogen ikke giver kejseren skat. // Jeg stikker hænderne i mine haydnlommer / og efterligner en der ser roligt på verden. // Jeg hejser haydnflaget – det betyder: / ”vi giver os ikke. Men vil fred.” // Musikken er et glashus på skrænten / hvor stenene flyver, stenene ruller. // Og stenene ruller tværs igennem / men hver eneste rude forbliver hel.

(Oversat af Peter Nielsen.)


(Artiklerne på The Other Newspaper er fiktive. Formålet med The Other Newspaper er at give offentligheden en ny, urovækkende og humoristisk spejling af den måde vi konsumerer nyheder på traditionelle medier og opslag på de sociale som får modtageren til at sætte spørgmålstegn ved om verden har brug for forandring og om man kan leve på nettet.)