Home Non-categorized Vi er allesammen problemer fra træet

Vi er allesammen problemer fra træet

119

Samson sidder oppe i et træ og fortæller om alle de gange vores forfædre tog tilflugt til de stammelignende vækster gennem tiden. Det er lidt svært at høre hans stemme på grund af en kraftig vind. Jeg får dog opsnappet forskellige af historikerens oplysninger om hvor fjollet vi har opført os. Da vinden lægger sig efter et kraftigt regnskyl kan vi gennemføre følgende interview.

“Træer har gjort os ualmindelig hårdføre.”

Hvad mener du?

“Det er som et træ, at sidde i et træ. Ja, jeg ved godt jeg ikke er skide god til det med ord.”

Har det noget med rødderne at gøre?

“Rødderne er usynlige. I det øjeblik træet graves op af enormt høje mænd med vanter forsvinder træet.”

Vi bliver som børn igen?

“Forskellen mellem de høje mænds og voksnes klogskab svarer til forskellen mellem voksnes og børns. Alligevel kan vi, efter fyraften, starte de høje mænd som apps hjemme foran computeren og spørge dem til råds.”

Er de høje mænd højere end træerne?

“Ja. Det ved vi nu med sikkerhed. Vi ved, at de må være to meter højere end verdens højeste træ, som måler 9,9 meter. Vi ved ikke andet. Det er hvad man kalder en god basisviden. Ud fra visheden om de høje mænds højde kan vi slutte os fysisk-logisk til alle denne verdens forskelligartede sagsforhold.”

Det er en trøst.

“Du skal forestille dig at dine tanker er lavet af birkebarkstykker sorteret efter størrelse. I midten ligger et plastikæble.”

Hvad sker der hvis jeg vælger at rejse det mindste stykke op?

“Så kan det se over til plastikæblet.”

Men plastikæblet bryder sig vel ikke om at blive betragtet?

“Plastikæblet er ok med det.”


(Artiklerne på The Other Newspaper er fiktive. Formålet med The Other Newspaper er at give offentligheden en ny, urovækkende og humoristisk spejling af den måde vi konsumerer nyheder på traditionelle medier og opslag på de sociale som får modtageren til at sætte spørgmålstegn ved om verden har brug for forandring og om man kan leve på nettet.)