Home Non-categorized Fra palmens top, med udsigt over bugten

Fra palmens top, med udsigt over bugten

105

Jeg har ikke haft det rigtig godt i masser af år. I den forstand kan man godt sige at jeg har et udestående med eksistensen. Med Gud.

Trøster det dig ikke, at du har lidt og lider forfærdeligt?

Hihi. Hvordan skulle det kunne trøste mig? Det forværrer blot mit humør.

Det skal du ikke sige.

Hihi. Det er min sag. Mit humør.

Hvorfor?

Det er mit humør. Det er mit humør, vi taler om.

Vi taler, som jeg oplever det, om vores begges humører.

Hahaha. Nej. Det er nu engang mit humør vi taler om. Men vi kan godt tale om dit humør. Hvordan har du det?

Jeg synes helt klart din lidelse lige præcis afleder opmærksomheden fra dit udestående med eksistensen og Gud.

Du er en stor menneskekender. Hihi.

Hjælper det dig ikke at tænke på at andre også lider?

Hæhæ. Næh. Det gør mig, som man kunne forvente, blot i endnu dårligere humør.

Men jeg deler din oplevelse af at eksistensen kan være overvældende, uoverskuelig, forvirrende og utrolig dejlig.

Hør, hvad er du for en filur?

Filur? Jeg er ikke en filur. Jeg prøver bare at sige, at det er som om der står en usynlig kuffert på min fod med et indhold som det er almindeligt at kende, men som jeg ikke selv kender.

Det var dog et mærkeligt og ustadigt billede. Det billede kan jeg ikke bruge til noget.

Men jeg kan saft susemig bruge det til noget. For mig er det nyttigt.

Det er galimatias. Jeg tror ikke på dig. Ja, jeg må virkelig sige at det kuffertbillede svækker den spontane tillid til dig jeg oprindelig følte da vi kravlede op i denne palme og nu ser ud over bugten. Et billede, en metafor kan ikke bruges til noget i det daglige i bred forstand.

Jo, for den metafor har fået tingene til at falde totalt på plads for mig. Den er faldet ind i sjælen dengang jeg læste om den og landet på en yderst brugbar måde hvor den er blevet som et prisme.

Jeg synes vi i denne samtale er kommet ubeskriveligt langt væk fra mine lidelse. Din dumme kuffert står helt klart i vejen. Jeg gribes af en dyb trang til at afkode kuffertens indhold og blotlægge dens, i det mindste for mig, ret trivielle indhold ved at foreslå at den bare indeholder tøj og diverse rejsefornødenheder.

Det kan du sige. Det kan du sige. Men det betyder bare at jeg dermed kan indse at den er let og nemt lader sig fjerne fra min fod.


(Artiklerne på The Other Newspaper er fiktive. Formålet med The Other Newspaper er at give offentligheden en ny, urovækkende og humoristisk spejling af den måde vi konsumerer nyheder på traditionelle medier og opslag på de sociale som får modtageren til at sætte spørgmålstegn ved om verden har brug for forandring og om man kan leve på nettet.)