Home Non-categorized Natmørkets Flylologer

Natmørkets Flylologer

160

Nok spottende, men ikke ”fuld af spot”: Om den europæiske verdensorden

The Other Newspaper kan godt lide at ”have forstand” på læseren. Man skulle sommetider tro jeg udelukkende lægger vægt på at ”rable derudaf”, men det er ingenlunde sådan det forholder sig. Hvis læseren ikke er medlem af et politisk parti er mulighederne for at ”få forstand” på læseren yderst ringe.

Ikke desto mindre skal det i dag handle om politik.

Mere specifikt om et åbent brev fra 30 europæiske intellektuelle:

Fight for Europe – or the wreckers will destroy it (Link)

Mine kommentarer skal lige have et forord:

I indledningen til et tv-program om Ludwig Wittgenstein (Link) siger speakeren til indledning at ”rækkevidden og betydningen endnu ikke ligger klar”. Det samme kan man sige om Michel Houellebecq. Vi forstår ham simpelthen ikke endnu. Men det forhindrer os ikke i at være opmærksomme og, hvis vores samvittighed tillader det, efterligne ham. Det har jeg forsøgt herunder.

Kommentarer til ”Fight for Europe – or the wreckers will destroy it”:

det er et brev fyldt med selvbesyngende had

ustabile pralhalse

karriereafstivede fugleskræmsler

selvhøjtideligheden ligger ikke så meget i brevets tone, (som er idébesyngende på en måde der intet har med realiteter at gøre og intet har at gøre med Europas Sokrates’ fremgangsmåde at gøre: mere antydende og respektindgydende) men i vægrelsen imod at nævne ordet det hele handler om: ulighed

den manglende sympati med mennesker på bunden

dertil er det naivt: det virker som om den modtagelse brevet måtte forventes at få overhovedet ikke har ligget brevskriverne på sinde

det er et brev fra de fine til de fine

det er politisk makværk


(Artiklerne på The Other Newspaper er fiktive. Formålet med The Other Newspaper er at give offentligheden en ny, urovækkende og humoristisk spejling af den måde vi konsumerer nyheder på traditionelle medier og opslag på de sociale som får modtageren til at sætte spørgmålstegn ved om verden har brug for forandring og om man kan leve på nettet.)Pris per artikel-læsning: 1 krone. Den første er gratis. Pris per måned: 10 kroner. Indeværende måned er: Oktober. Der er 11 dage tilbage af måneden som har 31 dage. Det koster derfor 10 * 11/31 = 3,55 kroner at læse med i resten af denne måned. Tak, fordi du selv holder styr på det. Du kan rekvirere et regnskab over dine indbetalinger til højre ved at indtaste dit telefonnummer.