Home Non-categorized Ny bog: Aldrig psyke

Ny bog: Aldrig psyke

128

I Sugepluge Tørglobus’ nye bog, som er en art selvhjælpsbog, men ikke helt alligevel, det er den for dårlig til, får vi støtte og vejledning i at undgå psyke andre. At psyke er at bearbejde et andet menneske følelsesmæssigt negativt ved af at sige og gøre ting der går den anden på nerverne eller nedbryder den anden og derved ødelægger en eventuel relation. Det kan være man står som menig soldat i en stor militærprocession og knitrer med støvlen selvom generalen allerede har sagt fra. Det kan også være generalen der nikker anerkendende til alle i geleddet undtagen til Mads som han kaster en papirflyver i øjet på. Ved at lægge et stykke såkaldt svatastof under støvlen kan man undgå knitren og ved at ansætte en kvalificeret hoppende medhjælper der griber papirflyveren inden den rammer Mads’ øje undgår man helt og aldeles at psyke i de to situationer.

Ved at give detaljerede eksempler fra dagligdagens militærliv lærer man at holde op med at psyke selvom omstændighederne lægger op til det. Jeg var lige ved at psyke under læsningen af andet afsnit af kapitel fem, men så kom tredje afsnit og jeg holdt straks op igen og opførte mig som en artig dreng.

Da jeg havde læst hele bogen var jeg elendigt til mode. Jeg sad og savlede og stirrede ud i luften og udbrød et ord som ikke findes på dansk i den betydning jeg anvendte det i. Jeg sagde simpelthen: barrt.


(Artiklerne på The Other Newspaper er fiktive. Formålet med The Other Newspaper er at give offentligheden en ny, urovækkende og humoristisk spejling af den måde vi konsumerer nyheder på traditionelle medier og opslag på de sociale som får modtageren til at sætte spørgmålstegn ved om verden har brug for forandring og om man kan leve på nettet.)