Home Non-categorized Koala Rødgrens interview

Koala Rødgrens interview

53

Intervieweren: Lad os tale om det at føle sig kaldet, Vivi, Slambi, Viggo og Skink. Det at føle sig kaldet enten bevidst eller ubevidst og leve efter sit kald. Selvfølgelig er alle mennesker enormt nuancerede omkring det at en forfatter og en præst har et kald. Det er ikke noget man skal eller for den sags skyld kan tale om. Men det forhindrer os selvfølgelig ikke i at være nuancerede omkring selve den måde vi opfatter vores eget eller andres kald. Denne nuancering er en dynamisk dimmelut der ligger dybt nede under hverdagens handlinger, valg og beslutninger.

Vivi: Tjo. Jeg har engang levet sammen med en forfatter der havde flere sindslidelser. Kaldet var for ham det eneste han kunne samle sig om. Akkemænd!

Intervieweren: Var det ikke skønt alligevel?

Vivi: Suk.

Intervieweren: Det var ikke fedt?

Vivi: Jo.

Intervieweren: Hvorfor?

Vivi: Det var da skønt at der kom en forelsket mand ude fra bygden. Han var ganske vist forelsket allerede før jeg mødte ham. I hvad eller hvem fandt jeg aldrig ud af. Men pyt.

Intervieweren: Han troede vel fuldt og fast på at alle mennesker er enormt nuancerede.

Vivi: Det gjorde han. Uden at være enormt nuanceret kan man ikke leve.

Intervieweren: Det er jeg enig i.

Vivi: Men et kald er en ting og fantasi en anden. Et kald er trættende. Fantasi er langt vigtigere.

Intervieweren: Kan man ikke være kaldet til fantasi?

Vivi: Alle mennesker er enormt nuancerede og det kræver fantasi. Alle er fantasifulde.

Viggos vredesudbrud: Forfattere. Præster. For begges vedkommende gælder det at hvis man udvikler en meningsdannerdagligdag omkring en unuanceret opfattelse af et absolut personligt kald er man en tamp. Hvad med de andre? Vi bliver ofre. Enten ved at leve sammen med en præst eller forfatter der har det på den måde eller ved at spejle os i vedkommende eller ved simpelthen at blive udnyttet seksuelt, sjæleligt eller åndeligt af vedkommende. Kunne man ikke lige tage lidt af eksistensdampen af ved at se nuanceret på hvad hulen vi mener med at føle sig kaldet og ofre fuldstændig hensynsløst og hæmningsløst til højre og venstre? Jamen hvem hylen kan trøste eller korrigere en person der føler at han eller hun har et præstekald eller forfatterkald?, for trøst og korrektioner er en afgørende del af et nært samliv.

Slambi Præst: Vi er alle kaldede. Til at leve. Til at elske os selv og hinanden.

Skink Suresen: Et kald er et kald til at være totalt ligeglad med andre.

Intervieweren: Hmm. Ibsen har ikke levet forgæves. Sikke I skaber jer.

Skink Suresen: Vi sagde bare nogen ting.

Intervieweren: I skabte jer.

Slambi Præst: Vi skabte os.


(Artiklerne på The Other Newspaper er fiktive. Formålet med The Other Newspaper er at give offentligheden en ny, urovækkende og humoristisk spejling af den måde vi konsumerer nyheder på traditionelle medier og opslag på de sociale som får modtageren til at sætte spørgmålstegn ved om verden har brug for forandring og om man kan leve på nettet.)Pris per artikel-læsning: 1 krone. Den første er gratis. Pris per måned: 10 kroner. Indeværende måned er: Oktober. Der er 11 dage tilbage af måneden som har 31 dage. Det koster derfor 10 * 11/31 = 3,55 kroner at læse med i resten af denne måned. Tak, fordi du selv holder styr på det. Du kan rekvirere et regnskab over dine indbetalinger til højre ved at indtaste dit telefonnummer.