Home Non-categorized Ole og Katja

Ole og Katja

47

Ole og Katja kom svømmende. Langt ude på havet. De havde fulgt samfundets plan for hvordan man bliver skilt men de var for stærke personligheder. De var for markante og Ole havde glemt at tage badebukser på. Katja vidste i sit hjerte at han havde glemt badebukserne. De bevægede sig væk fra alting i den samme evige tosomhed som da de var ægtefolk for de holdt så meget af hinanden.

I sin store nåde sendte Gud da en engel til de to der skulle vise dem vejen til den ø der bar det tåbelige indfødte navn Kongens og Dronningens ø. De indfødte på de kanter kunne nemlig hverken læse eller skrive og de sang ligeså dårligt som tyskere.

Der hændte nu det at de så en hængt mand i et træ da de ankom til stranden. De skar ham straks ned og begyndte at pudse og polere ham med hvad de troede var englens lommetørklæde, men det var bare et som englen havde lånt af en mand der hed Svend. Nej, den døde stod ikke til at redde og rædselsfuld så han ud. Hans habit var sidste års mode og hans slips helt håbløst.

Om aftenen ved bålet mens de varmede sig sad englen og fortalte dem en historie.

Kære jordiske fætre og kusiner, begyndte englen. Det var en delvist muslimsk engel så den troede at Ole og Katja var nært beslægtede. Kære Ole og Katja. I dag er det 2400 år siden I blev skilt. Ole du læste til tandlæge på en lidt dum måde før du mødte Katja. Du læste bare på en plakat, i Thyborøn hvor du kom fra, om højre fortand i overmunden. Katja du læste til klinikassistent i Bogense og I kender jo selv historien. I har båret jer tåbeligt ad med alt det tandpjat, men jeg vil give jer en chance til. Jeg vil nu gøre det at jeg vil give jer et fly af lakridskonfekt for at I begge forstår at fantasi er noget helt andet end at lave et fly af lakridskonfekt.

Fantasi er

1. At hengive sig passivt til positive, menneskekærlige, ensomhedsbetingede, overbærende, fragmenterede og eventuelt forkerte forklaringer på negative eller forenklede udtalelser, tendenser og personer.

2. At indtage meningsfulde, upopulære holdninger.

3. At øve sig, hvis der er noget i tilværelsen man virkelig vil som ligger lidt ud over det almene og almindelige.

4. At holde fast i sig selv, når nu realiteterne umuliggør den fra oldtiden så højt besungne last selvkendskab.

Fantasi er med andre ord noget I to ikke lige skal give jer i kast med. Men før jeg flyver op til den gode Gud i himlen vil jeg pege på horisonten.

Horisonten ser måske ikke ud af meget. Et let bøjet streg. Ikke desto mindre vil jeg bede jer to om at tænke på den.

Og så fløj den.


(Artiklerne på The Other Newspaper er fiktive. Formålet med The Other Newspaper er at give offentligheden en ny, urovækkende og humoristisk spejling af den måde vi konsumerer nyheder på traditionelle medier og opslag på de sociale som får modtageren til at sætte spørgmålstegn ved om verden har brug for forandring og om man kan leve på nettet.)Pris per artikel-læsning: 1 krone. Den første er gratis. Pris per måned: 10 kroner. Indeværende måned er: Oktober. Der er 11 dage tilbage af måneden som har 31 dage. Det koster derfor 10 * 11/31 = 3,55 kroner at læse med i resten af denne måned. Tak, fordi du selv holder styr på det. Du kan rekvirere et regnskab over dine indbetalinger til højre ved at indtaste dit telefonnummer.