Home Non-categorized Om forskellen mellem at have horisont og fantasi

Om forskellen mellem at have horisont og fantasi

51

Da vores horisont af mangfoldige årsager er blevet lidt misforstået vil jeg lige gennemgå hvad vi kan se og ikke se.

Vi tror vi kan se videnskabeligt og oplyst på hinanden. Det kan vi i hvert fald ikke. Hvis en elsket bedstemor har sagt hun tror på Gud, spøgelser eller det sjove ved at tude over H. V. Kaalunds fabler er vi prisgivne. Så lever vores horisont videre helt til voksenalderen. Så glæder vi os over at se helt ud til den og hele vejen rundt og vi opsøger horisonten i vores indre og ydre liv. Så bliver vi ikke så forskrækkede, når noget nyt dukker op derude på det blanke hav.

Alligevel har kun få voksne mennesker horisont. Vi opmuntrer hinanden til tunnelsyn. Til at stirre os blinde på de samme tåbelige fragmenter. Til at stivne i et sløret blik på det samme fragment igen og igen, dag efter dag. Hvem kan være tjent med det? Hvem kan favne livet uden horisont.

Tro, kære læser, på de kim der kan blive grundlaget for en levende og fuld horisont. Fantasi er noget ganske andet. Fantasi er noget alt for personligt, et alt for stort ord. Fantasi er noget radikalt, som vi ofte må moderere på egen hånd eller korrigeres for af andre, så vi passer ind i livet og opfører os ordentligt. Horisont er noget moderat, som skal leves og nydes. Vi kan stimulere hinandens, ikke mindst vores børns, horisont vældig meget, men det med fantasien finder de selv ud af.

Fantasi er

1. At hengive sig passivt til positive, menneskekærlige, ensomhedsbetingede, overbærende, fragmenterede og eventuelt forkerte forklaringer på negative eller forenklede udtalelser, tendenser og personer.

2. At indtage meningsfulde, upopulære holdninger.

3. At øve sig, hvis der er noget i tilværelsen man virkelig vil som ligger lidt ud over det almene og almindelige.

4. At holde fast i sig selv, når nu realiteterne umuliggør den fra oldtiden så højt besungne last selvkendskab.


(Artiklerne på The Other Newspaper er fiktive. Formålet med The Other Newspaper er at give offentligheden en ny, urovækkende og humoristisk spejling af den måde vi konsumerer nyheder på traditionelle medier og opslag på de sociale som får modtageren til at sætte spørgmålstegn ved om verden har brug for forandring og om man kan leve på nettet.)Pris per artikel-læsning: 1 krone. Den første er gratis. Pris per måned: 10 kroner. Indeværende måned er: Oktober. Der er 11 dage tilbage af måneden som har 31 dage. Det koster derfor 10 * 11/31 = 3,55 kroner at læse med i resten af denne måned. Tak, fordi du selv holder styr på det. Du kan rekvirere et regnskab over dine indbetalinger til højre ved at indtaste dit telefonnummer.